Τελικός ενάντια στο σύστημα, τελικός ενάντια στην χώρα

They who have put out the people’s eyes, reproach them of their blindness
John Milton

Έμειναν 2 αγώνες πια για την σεζόν, για μια χρονιά που απέδειξε πως μετά από 30 χρόνια τα 120 ενωμένα αρβανιτοχώρια δεν έχουν κάνει ούτε μισό βήμα στην αντιμετώπιση των πραγμάτων. Οι άνθρωποι που για μια 15ετία ήταν μέσα στην τρελή χαρά που κλέβαν τον ΠΑΟΚ του Κούδα, τα παιδιά τους είναι μέσα στην τρελή χαρά που κλέβουν τον ΠΑΟΚ σήμερα. Η πουστιά τους αποδυκνείεται κληρονομική, η μόνη τους αγωνία είναι να μην πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα, δεν τους ενδιαφέρουν τα μέσα που θα επιτύχουν τον σκοπό τους, η 3-σε-1 ομάδα του ΠΟΚ ενώνεται αν χρειαστεί και όσο χρειαστεί για να κρατήσει το πρωτάθλημα στην Αθήνα, αυτό είναι που τους ενδιαφέρει.

Γιατί είναι υπανάπτυκτοι του κερατά. Αυτός είναι και ο λόγος που μισούνε τον ΠΑΟΚ. Ο λόγος που ο Χίκι στο “Ο παγοπώλης έρχεται” του Ο’ Νηλ, που γίνεται αντιπαθής μόλις υποστηρίζει στους υπόλοιπους θαμώνες του καταγώγιου πως μπορούν να αλλάξουν, προτιμούν να τον δούνε να καταστρέφεται, όταν τελικά τον βλέπουν είναι τόσο ικανοποιημένοι που πέφτει στο επίπεδο τους, όσο οι Αθηνέζοι θα ήταν αν ο ΠΑΟΚ έστηνε την δικιά του παράγκα και έπαιρνε 5 πρωταθλήματα στην σειρά με την συμμορία των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων (αλήθεια, τι βολική διέξοδος των δήθεν ευρωπαιστών να “μην ασχολούνται με το ποδόσφαιρο” για να μην δούνε πως όλοι αυτοί είναι επίορκοι υπάλληλοι που ζούνε τόσες δεκαετίες υπό την προστασία της πολιτικής εξουσίας) που έχει στο payroll της η Αθήνα. Τότε θα έδειχνε ο ΠΑΟΚ πως “είμαστε σαν και εσάς”, όλοι θα ήταν χαρούμενοι, αδερφωμένοι, όλοι αγκαλιασμένοι θα συμφωνούσαν πως έτσι είναι ο βαλκανικός τρόπος ζωής, ο ελληνικός τρόπος ζωής, ο ορθόδοξος τρόπος ζωής, αντίθετα με τους κρυόκωλους προτεστάντες που θέλουν αξιοκρατία, και τον Ναπολέοντα που ήταν κομπλεξικός επειδή ήταν κοντός για αυτό την εισήγαγε σε όλες τις βαθμίδες της ζωής. Εμείς ξέρουμε καλύτερα, και όλοι “εμείς” είμαστε το ίδιο

“Όχι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο” φωνάζει ο ΠΑΟΚ εδώ και τόσες δεκαετίες, για αυτό και τον μισούν τόσο βαθιά όλοι αυτοί. Γιατί τους δείχνει πως η μόνη τους διαφορά από τους κατσαπλιάδες προγόνους τους είναι τα ρούχα, “σιχάματα, βγάλατε τις φουστανέλες και μαιμουδίζετε τους ευρωπαίους” τους λέει κάθε φορά ο ΠΑΟΚ, για αυτό και λυσσάνε να τον κλέψουν σαν να μην υπάρχει αύριο. Γιατί αν ανεχτούν μια ρωγμή στο οικοδόμημα τους τότε μπορεί να υπάρξει και άλλο κοινωνικό κίνημα που να καταφέρει να γίνει τόσο ισχυρό που να επιβάλλει την αξιοκρατία στον τομέα του, και μετά άλλο, και άλλο, και άλλο, και ίσως κάποτε βρεθεί κάποια στιγμή που όλο αυτό γίνει μόδα ή ακόμα-ακόμα κίνημα, και χάσουν την εξουσία στο μαγαζάκι τους, και τότε τι θα απογείνουν οι δύσμοιροι που σε αξιοκρατικό περιβάλλον θα ήταν περιπτεράδες σε ημι-απασχόληση.

Οπότε βάζουν το κράτος και το παρακράτος να κόβει αυτές τις επικίνδυνες ιδέες στην γέννηση τους. Χρειάζονται όμως και την κοινή γνώμη της χώρας για να τους περνάει χωρίς διαμαρτυρίες, και εκεί δίνεται η μεγάλη μάχη. Γιατί το ξέρουν από την ιστορία, ξέρουν π.χ. πως ο λόγος που η Ν. Αφρική σταμάτησε το απάρτχαιντ ήταν πως η κοινή γνώμη των λευκών το είχε σιχαθεί, ο λόγος που η Ευρώπη υποστήριξε την ανεξαρτησία της Ελλάδας το 1820φεύγα ήταν η κοινή γνώμη που την υποστήριξε, κλπ, ξέρουν κι αυτοί πως χωρίς την κοινή γνώμη δεν μπορούν να συνεχίσουν για πάντα να κλέβουν το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ. Και η κλεπταποδόχος κοινή γνώμη της Αθήνας είναι έτοιμη να δεχτεί τις κλοπές, ήταν πάντα έτοιμη να δεχτεί τις κλοπές, με μια μόνο διαφορά σήμερα από την προηγούμενη γενιά, πως δεν υπάρχει εθνικιστικός σκοπός πίσω από τον οποίο να κρυφτούν.

Βλέπεις, επί Κούδα όλη η Αθήνα ήξερε πως ο ΠΑΟΚ κλέβεται αλήτικα, αλλά ο κόσμος ακόμα πίστευε πως αυτό χρειαζόταν γιατί η Βόρεια Ελλάδα ήταν επικίνδυνη (είχε μειονότητες, χώρια που στον εμφύλιο ήταν κυρίως περιοχή των κομμουνιστών). Σήμερα όλη αυτή η ανησυχία έχει φύγει, ο κόσμος ακόμα γουστάρει να κλέβει τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν ξέρει γιατί, δεν υπάρχει υπόβαθρο, αν σμπρωχτεί λίγο για να αναρωτηθεί “ρε σεις, γιατί κλέβουμε τον ΠΑΟΚ τόσα χρόνια;” δεν θα καταφέρει να βρει απάντηση. Και όσο δεν βρίσκει απάντηση και βλέπει ταυτόχρονα την λύσσα του παρακράτους ενάντια στον ΠΑΟΚ θα αρχίσει όχι να αλλάζει (αυτό θα πάρει ακόμα μια γενιά), αλλά να ντρέπεται για την κοινή γνώμη της Αθήνας που χειροκροτάει με μανία κάθε προσπάθεια να μην πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα.

Αυτό θα είναι το τέλος τους, το τέλος των σάπιων. Ο ΠΑΟΚ είναι ο καθρέφτης που δείχνει πόσο σάπιοι άνθρωποι είναι, θα πρέπει να μην μασήσει και να κρατήσει τον καθρέφτη ευθεία μπροστά στα μούτρα τους: αυτοί είστε σιχάματα, πουτάνας γιοι, γαμημένα ψωλοχύματα, αποβράσματα του λεκανοπεδίου. Γιατί να βάλουμε νερό στο κρασί μας, αφού έχουμε το δίκιο; Γιατί να αλλάξουμε, γιατί να φτιασιδωθούμε, γιατί να περιοριστούμε; Εμείς έχουμε το δίκιο, αυτό φτάνει. Δεν χρειαζόμαστε καμία στρατηγική και καμία υπόγεια διαδρομή, θα βάλουμε το δίκιο μας σε κοινή θέα και θα το εκθέσουμε μπροστά στα μάτια τους, “αυτοί είστε ρε μπούστηδες”. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται.

Όσο για την ομάδα, αυτή παίζει τεράστιο ρόλο γιατί μια ομάδα που καταστρέφει τους αντιπάλους της βοηθάει να ξηλώνει τις δικαιολογίες της κοινής γνώμης. Τι να πει τώρα η κοινή γνώμη της Αθήνας για το φετινό πρωτάθλημα, πως μια ομάδα που σκόρπιζε όποιον έβρισκε μπροστά της δεν άξιζε το πρωτάθλημα; Πως έφταιγε η 1 ήττα (στους 20 τελευταίους αγώνες) με την Τρίπολη;. Να μιλήσει για μέταλλο και λοιπές μπούρδες; Δεν έχει δικαιολογία, δεν έχει τρύπα να κρυφτεί, είναι αναγκασμένη να παίξει το χαρτί του παρακράτους που έκλεψε το πρωτάθλημα, αλλά και αυτό είναι τόσο τραβηγμένο που μόνο οι πιο ακραίοι φανατικοί θα το κάνουν αυτό χωρίς να σκεφτούν “ρε συ, μήπως 12 αφαιρεμένοι βαθμοί σε ένα πρωτάθλημα να είναι πολλοί;” Η ομάδα ξεγύμνωσε το σύστημα της Αθήνας, τα αλάνια μας που γαμάνε όποιον βρούνε μπροστά τους και τολμάει να κατέβει στον αγώνα.

Για αυτό και στον τελικό πρέπει να δώσουν το τελικό χτύπημα στην πουστιά τους. Το ότι κατέβηκε μια συμμορία πληρωμένη από το κράτος και τους έκλεψε το πρωτάθλημα είναι αυτό το σίγουρο πως θα έχουν στο μυαλό τους ούτως ή άλλως. Θα πρέπει να ξέρουν πως με την εμφάνιση τους θα επηρρεάσουν την Ελλάδα, πως κερδίζοντας εμφατικά το κύπελλο θα φέρουν τις δυνάμεις των κοτζαμπάσηδων και του νεποτισμού σε τέτοιο δύσκολο σημείο που ίσως να μην μπορούν για την επόμενη χρονιά να έχουν την λαική υποστήριξη στο “οκ, είμαστε σάπιοι, αλλά τουλάχιστον βοηθάμε την Αθήνα να μην χάνει τίτλο”. Είναι στο πεπρωμένο του ΠΑΟΚ, ήταν πάντα στο πεπρωμένο του ΠΑΟΚ, να φέρει τον διαφωτισμό στην ελληνική κοινωνία, τώρα κλήρωσε αυτό το βάρος στα σημερινά παληκάρια μας, στον Πρίγιοβιτς, τον Μπίσεσβαρ, τον Μάτος και τα άλλα παιδιά. Δεν ξέρω αν πρέπει κάποιος να τους εξηγήσει την σημασία αυτού του τελικού, ίσως να μην πρέπει για να μην γεμίσουν άγχος, πάντως, ένα είναι σίγουρο, στις 12 Μαίου από την μια μεριά θα είναι ο ΠΑΟΚ, από την άλλη μια παρακρατική συμμορία.

Εσύ, ποιον θα υποστηρίζεις;

Υ.Γ.

Σε λίγες μέρες

Leave a comment